MAQ Pracownia Projektowa
Projekt mieszkania | Gdynia Działki Leśne
Lokalizacja: Gdynia
Projekt: 2014
Realizacja: 2014
Powierzchnia: 56m²
Projekt, nadzór i realizacja projektu mieszkania w budynku z lat 60-tych w Gdyni. Zakres obejmował wymianę instalacji wewnątrz lokalu, doprowadzenie lini trójfazowej do mieszkania, generalny remont wnętrza według opracowanego projektu. Dużym wyzwaniem okazały się istniejące niesymetryczne instalacje przebiegające przez mieszkanie których nie można było ruszyć. Wprowadzono rozwiązania, dzięki którym udało się ukryć rury w ścianach. Utrudnienie wymusiło wprowadzenie nierównoległych ścian w strefie korytarza/holu. Oryginalną łazienkę oraz toaletę wyburzono i połączono w jedno pomieszczenie w miejscu wcześniejszej toalety. Tym samym korytarz prowadzący do kuchni przesunięto otrzymując duże otwarcie przestrzeni mieszkania. Całośc zaprojektowano w stylu nowoczesnym nawiązującym do skandynawskich rozwiązań.

Tagi: projekt mieszkania, mieszkanie w kamienicy z lat 60-tych, Gdynia Działki Leśne, remont generalny z doprowadzeniem instalacji trófazowej, wymiana instalacji gazowej na elektryczną, jak ukryć instalacje w mieszkaniu, projekt wnętrza w stylu skandynawskim, Aparici Vanguard Cube Natural, tamoe paradyż, chiński marmur, tubądziń sant marti 1a, zień, mont blanc 1a